Mainos
Mainos

Paikallinen sopiminen jumittaa työmarkkinaneuvotteluita: "Lähes kriisissä"

Paikallisesta sopimisesta ei ole löytynyt vielä yhteistä näkemystä työmarkkinakeskusjärjestöjen välisissä neuvotteluissa.

Neuvotteluissa on myös viime päivinä edetty nihkeästi. Hallituksessa asiasta vastaava elinkeinoministeri Olli Rehn perui tämän päiväisen Oulun matkansa ja tapasi keskusjärjestöjen edustajia. Eräs neuvottelulähde kuvasi tilannetta MTV Uutisille, että "ollaan lähes kriisissä".

Torstain ja perjantain aikana selvinnee, että kyetäänkö sopua yrittämään viikonlopun aikana. Ensin pitäisi löytää palkansaajajärjestöjen ja työnantajien yhteinen näkemys paikallisesta sopimisesta, minkä jälkeen voitaisiin sopia jo pitkälle valmistelluista toimista maan kilpailukyvyn parantamiseksi.

Työnantajat haluaisivat, että paikallisesta sopimisesta määrätään laissa tarkasti. Palkansaajapuoli haluaisi taas edetä asiassa vapaaehtoistietä työentosopimuskirjauksin.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme