Mainos
Mainos

Paikallisliikennettä vaivaa matkustajakato

Liikenneministeriön selvitys kertoo, että monissa keskisuurissa kaupungeissa matkustajamäärät paikallisliikenteessä ovat pudonneet viidessä vuodessa jopa kymmenillä prosenteilla.

Paikallisliikenteen matkustajamäärät ovat romahtaneet keskisuurissa kaupungeissa.

Liikenneministeriön tekemässä yhdeksän kaupungin vertailussa todettiin, että esimerkiksi Vaasassa matkustajien määrä paikallisliikenteessä on vähentynyt 30 prosenttia viidessä vuodessa. Kuopiossa pudotusta oli 20 prosenttia.

Alan yrittäjät pyrkivät houkuttelemaan matkustajat takaisin paikallisliikennevälineisiin parantamalla palveluaan.

- Tarjontaa on lisätty ja yritetty entistä tarkemmin suunnitella matkustajien tarpeet huomioon ottaen, ja siten vastata matkustajien tarpeisiin, kertoo toimitusjohtaja Reijo Hobin Kuopion Liikenteestä.

Myös paikallisliikenteen kannattavuus on heikentynyt, vaikka ajokilometrit ovat lisääntyneet ja paikallisliikenteen julkista tukea on korotettu. Tukitoimista huolimatta myös lippujen hintoja on jouduttu korottamaan.

Taloudellisten ongelmien kanssa painiskelevat alan yritykset toivovat nyt uutta piristysruisketta työmatkalippu-uudistuksesta.

- Paljon odotetaan tältä valtiovallan suunnittelemalta työmatkalipulta. Jos se on hyvin suunniteltu ja sen hinta on edullinen, niin se kyllä piristäisi myös paikallisliikennettä, arvioi toimitusjohtaja Hobin Kuopion Liikenteestä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme