Mainos
Mainos

Paikallispoliisi: Liikennevalvonta ei katoa

Paikallispoliisin päällikkö ei usko, että liikkuvan poliisin lakkauttaminen vaikuttaisi merkittävästi liikennevalvontaan.

Poliisipäällikkö Tapio Saarni Päijät-Hämeen poliisilaitokselta sanoo, että liikkuvan poliisin lakkauttaminen siirtäisi liikennevalvontatehtävät ja liikenneturvallisuustyön kokonaisuudessaan paikallispoliisille.

– Paikallispoliisin vastuulle tulisi myös raskaan liikenteen valvonta. Siinä osaaminen ja ammattitaito on ollut liikkuvalla poliisilla.

Saarni ei kuitenkaan usko, että liikkuvan poliisin lakkauttaminen vaikuttaisi merkittävästi liikennevalvontaan.

– Ei liikkuvan poliisin ammattitaito mihinkään katoaisi. Asiantuntijat ja osaajat siirtyisivät paikallispoliisiin ja suorittaisivat samankaltaisesti tehtäviä kuin tällä hetkellä liikkuvassa poliisissa.

Automaattivalvonta voi lisääntyä merkittävästi

Poliisin mukaan automaattinen nopeusvalvonta on Suomen teillä lisääntynyt jatkuvasti. Uuden tekniikan käyttöönoton myötä myös paineet henkilöstövähennyksiin voivat kasvaa.

– Suunnitelmissahan on lisätä teknistä valvontaa. Lisääminen on tietysti myös raha- ja resurssikysymys, ja se ei ole yksin poliisin päätös, poliisipäällikkö Saarni sanoo.

Tulevaisuudessa poliisin lisäksi myös uudet vastuuviranomaiset, kuten kunnat, saattavat huolehtia liikenteen automaattivalvonnasta.

– Tekninen valvonta on yksi osa-alue, joka voi tulevina vuosina merkittävästi lisääntyä. Välineitä ja laitteita on kyllä olemassa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot