Mainos
Mainos

Paikannuslaite helpottaa muistihäiriöisen omaisten arkea

Moni muistihäiriöinen on kotinsa vanki. Paikannin tuo liikkumisen vapautta ja turvaa omaisille.

Joensuussa on alkanut paikannuslaitekokeilu muistihäiriöistä kärsiville ikäihmisille. Paikantimen avulla omaiset voivat seurata liikkumista älypuhelimelta.

Yksin asuva Anja Puoskari on jo saanut ensikokemuksia paikantimen käytöstä. Aikuiset lapset keksivät lähettimelle vieläpä järkevän sijoituspaikan, ja avain pysyy sen ansiosta aina Puoskarin mukana.

Paikannuslaitteiden testaajat perehdytettiin teknologiaan isommassa ryhmässä. Ensimmäisiä tehtäviä oli rakentaa yhteys älypuhelimen ja paikantimen välille.

Kun yhteys on syntynyt omainen voi seurata paikanninta kantavan henkilön liikkumista.

Laitteeseen voidaan asettaa erilaisia hälytysrajoja, jos huonomuistinen eksyy alueelle jossa hän ei normaalisti liiku. Omainen saa siitä heti tiedon.

Joensuussa kokeiluun osallistuneet haettiin kaupungin koti- ja omaishoidon asiakkaista muistiyhdistyksen tuella. Laitteita testataan muutama kuukausi, ja myöhemmin sen voi hankkia omaksi. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme