Mainos
Mainos

Paikkakuntien eriarvoisuus on kasvanut yhä

Suurimpien kasvukeskusten asema on vahvistunut entisestään ja erot kaikkein parhaiten ja heikoimmin menestyneiden alueiden välillä ovat kasvaneet, todetaan Kuntaliiton tuoreessa rakennemuutoskatsauksessa.

Kuntaliiton mukaan 1990-luvun lamavuosien jälkeen alkanut keskittymiskehitys jatkuu. Muutamat suuret kasvukeskukset sekä jotkut pienemmät uuden teollisuuden keskukset ovat imeneet pääosan myös viime vuosien tuotannon kasvusta sekä työpaikkojen ja väestön lisäyksestä.

Kasvu on vuosina 1995-2000 ollut nopeinta Uudellamaalla, Ahvenanmaalla, Varsinais-Suomessa, Pirkanmaalla sekä Pohjois-Pohjanmaalla. Heikointa kehitys on ollut Lapissa, Kainuussa ja Etelä-Karjalassa.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot