Mainos
Mainos

Paimionjokeen pääsi polttoöljyä, Turku keskeytti vedenoton

Marttilassa on havaittu iltapäivällä öljyvahinko, jossa Paimionjokeen oli päässyt valumaan 1000-2000 litraa kevyttä polttoöljyä.

Öljy oli peräisin rikkoutuneesta maatilasäiliöstä, josta se oli imeytynyt maahan ja salaojaputkia pitkin jokeen. Marttilan palopäällikön Jorma Virtasen mukaan öljyä on joessa noin kolmen kilometrin matkalla.
Vahinkokohta on muutaman kilometrin päässä Turun kaupungin vedenottamosta. Se suljettiin varmuuden vuoksi, vaikka öljy ei ehtinytkään missään vaiheessa uhata vedenottamoa. Turun kaupungin vesilaitokselta kerrottiin, että Turun raakavesi tulee nyt pelkästään Aurajoesta, jossa on sateiden ansiosta riittävästi vettä.

Vesilaitokselta arveltiin, ettei Paimionjoen lisäveden poisjäänti vaikuta Turun vesijohtoveden makuun. Marttilan poliisi ja palokunta tutkivat tilasäiliön rikkoontumisen syytä. Öljyn poistaminen joesta ja saastuneen maan kuoriminen työllistävät palokuntia iltaan saakka.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme