Mainos
Mainos

Painostustoimet Delta Autoa vastaan jatkuvat

Teollisuusliitto pysäyttää Delta Auton myymien autojen maahantuontitarkastukset ja luovutukset asiakkaille.

Teollisuusliitto vaatii Delta Autoa palauttamaan irtisanomiensa työntekijöiden työsuhteet ja lopettamaan työntekijöiden uhkailun.

Tiistaista lähtien vaikuttava painostustoimi koskee Delta Auton myymiä automerkkejä, jotka ovat Mitsubishi, Kia, BMW, Opel ja Mazda. Kyseisille merkeille ei tehdä maahantulotarkastuksia eikä niitä voida luovuttaa asiakkaille.

Teollisuusliiton käynnistämä työtaistelutoimi on varapuheenjohtaja Turja Lehtosen mukaan voimassa toistaiseksi.

Teollisuusliitto on jo aiemmin kohdistanut Delta Autoon ja sen toimintaa lähellä oleviin yrityksiin painostustoimia. Muun muassa yhtiöiden korjaamo- ja asennustöissä on järjestetty lakko.

– Teollisuusliitolla on valmius laajentaa edelleen painostustoimia, jos tämä meidän viestimme ei nytkään vielä tavoita yhtiön ja yhtiöiden johtoa. Pidän myös täysin käsittämättömänä, ettei alan työnantajaliitolla näytä olevan asiassa minkäänlaista auktoriteettia, Lehtonen sanoo.

Teollisuusliitto on haastanut Autoalan Keskusliiton työtuomioistuimeen valvontavelvollisuutensa noudattamatta jättämisestä.

Teollisuusliiton mukaan Delta Autossa on ollut ongelmia jo pitkään. Työntekijöitä on muun muassa painostettu ja uhkailtu.

Tilanne kärjistyi Teollisuusliiton mukaan viime keväänä, kun yhtiö päätti yksipuolisesti muuttaa asentajiensa toimenkuvia. Asentajat irtisanottiin ja takaisin palkkalistoille otettujen työehtoja heikennettiin.

Teollisuusliiton mukaan yhtiö on myös muun muassa irtisanonut laittomasti pääluottamusmiehiä ja työsuojeluvaltuutettuja.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme