Mainos
Mainos

Päivähoito-oikeudesta ja kotihoidontuesta neuvotellaan yhä

Hallitus joutuu vielä vääntämään päivähoito-oikeuden rajaamisesta ja kotihoidon tuen jakamisesta.

Sivistyspoliittiseen ministerityöryhmään kuuluvan Sanni Grahn-Laasosen (kok) mukaan yksityiskohtia on edelleen auki, mutta kokonaisuus yritetään saada valtioneuvostoon ensi viikon torstaina, jotta istuva eduskunta ehtii vielä käsitellä sen.

Asia siirtyi eilen hallituspuolueiden puheenjohtajille, kun sivistyspoliittinen ministerityöryhmä ei saanut asiaa ratkaistua. Puheenjohtajat neuvottelivat asiasta puhelimitse. MTV Uutisten tietojen mukaan neuvotteluissa on edistytty. Puheenjohtajat sopivat aikataulun ja periaatteet, jolla asiassa edetään. Tarkoitus on kytkeä päivähoito-oikeuden rajaaminen osa-aikaiseksi samaa pakettiin kotihoidon tuen jakamisen kanssa. Hallitus haluaa jakaa kotihoidon tuen äidin ja isän kesken. 

Erityisesti kristillisdemokraatit vastustavat edellen kotihoidon tuen ehtojen muutosta. 

Hallitus on suunnitellut lapsen päivähoito-oikeuden rajaamista osa-aikaiseksi, jos isä tai äiti on kotona perhevapailla. Auki on vielä se, rajataanko hoito-oikeus esimerkiksi viiteen tuntiin päivässä vai tiettyyn tuntimäärään viikossa.

Hankkeet ovat osa jo puolitoista vuotta sitten sovittua rakenneuudistusten pakettia. Asioiden valmistelu on sujunut hallituksessa riitaisasti. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme