Mainos
Mainos

Päivähoito-oikeutta ollaan valmiita rajoittamaan

Naiset karsisivat hoito-oikeutta miehiä innokkaammin. Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö ei puuttuisi päivähoito-oikeuteen.

Enemmistö suomalaisista rajaisi lapsen päivähoito-oikeutta vanhempien ollessa kotona.

Kaikkiaan 58 prosenttia suomalaisista olisi valmis rajoittamaan oikeutta lapsen kunnalliseen päivähoitoon, mikäli molemmat vanhemmat ovat kotona.

Naiset olisivat hieman valmiimpia rajoittamaan päivähoito-oikeutta kuin miehet. Nuorista 15 - 24-vuotiaista puolestaan vain kolmasosa karsisi oikeutta.

Aamulehden teettämässä kyselyssä kolmannes vastaajista oli sitä mieltä, että oikeutta päivähoitoon ei pidä rajoittaa.

Sosiaali- ja terveysministeriön tuore kansliapäällikkö Kari Välimäki ei rajaisi päivähoito-oikeutta. Hän uskoo, että vanhemmat tuovat lapsen hoitoon vain, jos se on lapsen edun mukaista.

- Voisiko vanhemmat ja lapset pakottaa lailla olemaan yhdessä? Se olisi vaikeaa, jos aitoa motivaatiota ei ole, Välimäki sanoo Aamulehdessä.

Aamulehden teettämään kyselyyn haastateltiin runsaat tuhat suomalaista tammi-helmikuun vaihteessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot