Mainos
Mainos

Päivähoitomaksuista ei päästy sopuun

Päivähoitomaksujen korotuksesta ei päästy sopuun vielä tämänpäiväisessä sosiaalipoliittisen ministerityöryhmän kokouksessa.

Työryhmä ei hyväksynyt suoralta kädeltä peruspalveluministeri Osmo Soininvaaran uusintakaan esitystä, joka olisi tuonut sisaralennuksen jo toisesta päivähoidossa olevasta lapsesta.

Malleja sekä muiden puolueiden toiveita puntaroidaan uudelleen huomenna, ja esitys aiotaan saada valmiiksi tämän viikon aikana.

Uusia malleja ei enää laadita

Uusia malleja ei Soininvaaran mukaan aiota enää tehtailla, mutta työryhmä saa päätöksensä pohjaksi vielä tarkempia vertailuja siitä, miten korotukset kohdentuisivat eri perheille.

Soininvaaran mielestä tässä yhteydessä olisi hyvä korjata myös epäkohtia, joita keskituloisilla nykyjärjestelmässä on. Kokoomus on kuitenkin jo ilmoittanut, että se pitää edelleenkin kiinni tasaisesta 6 prosentin inflaatiokorotuksesta eikä suostu muuttamaan järjestelmän rakennetta.

Kokoomus vetoaa siihen, että järjestelmän muutoksesta ei puhuta hallitusohjelmassa.

Soininvaara puolestaan pitää kokoomuksen lähtökohtaa hedelmättömänä, koska hallitus on tehnyt monia ratkaisuja, joita ei ole ollut hallitusohjelmassa. Esimerkiksi kansaneläkkeen pohjaosan kaksinkertaisen leikkauksen korvaamista ei ollut hallitusohjelmassa.

-Hallitustyöskentely halvaantuisi täysin, jos olisi sallittua tehdä vain ratkaisuja, jotka on ymmärretty kirjoittaa hallitusohjelmaan 2-3 vuotta sitten, sanoo Soininvaara.

Soininvaara ei pidä päivähoitokiistaa kovin isona riitana. Hänen mielestään oikeastaan tarvittaisiin paljon suurempikin tarkistus, jossa asumistukea ja päivähoitomaksuja pohdittaisiin yhtäaikaa.

(STT-MTV3)
15:33

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme