Mainos
Mainos

Päivähoitomaksut kuumensivat eduskunnan

Eduskunta on käynyt tänään nykyhallituksen kovimman sosiaalipoliittisen keskustelun, kun oppositio korvensi hallitusta muun muassa päivähoitomaksujen korotuksista.

Peruspalveluministeri Paula Risikko (Kok.) syytti oppositiota vääristelystä.

-Keskustelu päivähoitomaksuista on pääosin ollut harhaanjohtavaa. Oppositio on virheellisesti antanut ymmärtää, että kyse on yleisesti päivähoitomaksujen nostamisesta. Näinhän asianlaita ei ole, Risikko toteaa.

Päivähoitomaksu alenee 48 prosentilla lapsista, nousee 40:llä ja pysyy ennallaan 12 prosentilla.

Hallituksen vastaus, että vaikka päivähoitomaksuja nostetaan, ne kuitenkin alenevat suurimmalla osalla, ei oppositiolle kelvannut. Oppositio syytti hallitusta lapsiperheiden ostovoiman leikkaamisesta.

-Ilmeisesti vihaatte suunnattomasti päiväkoteja, päivähoitoa ja sairaita, syytti eduskuntaryhmän puheenohtaja Annika Lapintie (Vas.).

-Tosiasia kuitenkin on, että inflaatio on 4 prosenttia, hallitus levittelee käsiä ja nyt meillä ollaan korottamassa lähes jopa viidesosalla erityisesti terveydenhoidon maksuja ja lapsiperheet ovat käyttäjiä sekä terveydenhuollossa että päiväkodeissa, sanoi SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma.

-Nyt pienituloisten maksuja alennetaan, teidän aikana pienituloisten maksuja korotettiin. Siinä tämä sosiaalisuus näkyy, vastasi kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz.

-Tämä on aivan uskomatonta. Te ette tee mustaa valkoiseksi vaikka te kuinka yrittäisitte käyttää puheenvuoroja. Tuo on hyvin ylimielistä tänne vasemmalle päin tuollaisia valheita osoittaa, kommentoi SDP:n Pia Viitanen.

-Fakta on se, että 48 prosentilla lapsista päivähoitomaksut alenevat, painotti puolestaan kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pekka Ravi.

Maksuremontti astuu voimaan elokuun alusta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme