Mainos
Mainos

Päivähoitopaketti kuohuttaa tunteita

Hallituksen esitys päivähoitomaksujen ja kotihoidon tuen muutoksista joutui tuoreeltaan kovaan myllytykseen eduskunnassa. Keskustaoppositio syytti hallitusta kotihoidon tuen romuttamisesta. Hallitusrintaman vasemmalla laidalla arvosteltiin sitä, että uudistus korottaa pienituloisten päivähoitomaksuja.

Lakipaketin hallituksessa esitellyt toinen sosiaali- ja terveysministeri Terttu Huttu-Juntunen toivoi lähetekeskustelussa, että eduskunta muuttaisi esitystä. Eduskunnalle lakiesityksen esitteli Huttu-Juntusen sijasta sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäre. Poikkeuksellisen menettelyn taustalla oli pääministeri Paavo Lipponen.

Arvostelua herätti myös ns. nollamaksuluokan poistuminen. Mönkäre rauhoitteli arvostelijoita, että kunnat voivat edelleenkin myöntää vapautuksen vähimmäismaksusta. Niin ikään hänen mukaansa lain perustavoitteesta eli kannustinloukkujen purkamisesta hallitus ei tingi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme