Mainos
Mainos

Päiväkäskyllä kunniaa lotille

Lotta Svärd -järjestö on pitänyt perustamisensa 80-vuotisjuhlaa Helsingissä. Tilaisuudessa oli satakunta valtiollista kutsuvierasta, pohjoismaisten sisarjärjestöjen edustajat sekä 1600 lottaa ja pikkulottaa. Vastaavia juhlia järjestetään muuallakin maassa.

Lotta Svärd -järjestön juhlaan toi kirjallisen tervehdyksensä tasavallan presidentti Tarja Halonen ja valtiovallan tervehdyksen eduskunnan puhemies Riitta Uosukainen. Lottia on elossa 50 000 - 60 000. Heidän keski-ikänsä on noin 80 vuotta. Lotta-järjestö lakkautettiin vuonna 1944 välirauhansopimuksen tulkinnan perusteella.

Päiväkäsky lottien kunniaksi

Vuoden ensimmäinen päiväkäsky tekee kunniaa Suomen lotille. Puolustusvoimain komentaja kenraali Gustav Hägglund on antanut päiväkäskynsä Lotta Svärd -järjestön 80-vuotispäivän johdosta. Päiväkäskyssä todetaan, että lottien toiminta Suomen talvi- ja jatkosodassa on sankaritaru vailla vertaa.

Lotat tekivät työtä niin kotirintamalla kuin etulinjassakin väestönsuojelu-, lääkintä-, muonitus-, ilmavalvonta- ja viestintätehtävissä. Lottia oli yhteensä 200 000, ja he vapauttivat talvisodassa divisioonan ja jatkosodassa kahden divisioonan verran miehiä rintamalle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme