Mainos
Mainos

Päiväkodeissa hammasharjat vaihtuneet ksylitoliin

Päiväkoti toisensa jälkeen luopuu lasten hampaiden harjauksesta. Kimmokkeena tähän on Oulun yliopiston lastenklinikalla tehty tutkimus, jonka mukaan muun muassa hampaiden harjaus lapsiryhmässä on omiaan levittämään infektiotauteja. Hammasharjat on yleensä korvattu ksylitoli-purukumilla.

Ennen Oulun tutkimusta hampaiden harjauksen nimeen vannottiin ehkäisevän hammashuollon nimissä. Päiväkotilasten jos keiden tuli totuttautua hampaiden säännölliseen harjaukseen.

Toistaiseksi noin 60 prosentilla kuusivuotiaista on täysin terveet hampaat. Tähän on pitkälti päästy neuvoloiden ja päiväkotien ehkäisevän hammashuollon ansiosta. Jatkoa ei osaa ennustaa kukaan, sillä päiväkotien hammasharjaboikotti vaihtelee kaupungeittain ja jopa kaupunkien sisällä.

Pääkaupungin 350 päiväkodissa lapset joko harjaavat hampaansa omalla koteloon säilötyllä harjallaan tai pureksivat ksylitoli-purkkaa. Toisin kuin useimmissa kaupungeissa, helsinkiläisvanhemmat saavat vielä itse valita hammasharjan ja purkan välillä.
(MTV3/Ulla Pulliainen)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme