Mainos
Mainos

Päiväkodeissa tarjolla niukasti erityishoitoa

Lastentarhaopettajaliiton kyselyn mukaan jopa puolet erityishoitoa tarvitsevista päiväkotilapsista jää ilman tarvitsemaansa tukea.

Tuhannet päiväkotilapset joutuvat selviämään Suomessa ilman tarvitsemaansa erityishoitoa. Lastentarhaopettajaliiton kysely paljastaa, että ilman tukea jää puolet sitä kaipaavista lapsista. Tutkimuksesta kertoo Helsingin Sanomat. Siihen vastasi yli puolet Suomen päiväkodeista.

Erityishoitoa tarvitsisi kaikkiaan 20 000 lasta, mikä on kymmenesosa kaikista päiväkotilapsista.

- Erityistukea tarvitsevien lasten määrä on kasvanut huimasti 1990-luvulta lähtien, Lastentarhaopettajaliiton puheenjohtaja Soile Oleander sanoo.

Lain mukaan päiväkotien pitäisi ottaa huomioon erityistukea tarvitseva lapsi.

-Kaikilla kunnilla ei ole varaa palkata lisähenkilökuntaa. Ja jos resursseja olisikin, esimerkiksi erityislastentarhaopettajista on huutava pula, kertoo Kuntaliiton erityisasiantuntija Anna-Maija Haliseva-Lahtinen.

(MTV3-STT)

(Uutiset klo 8 11.08.2004)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot