Mainos
Mainos

Päiväkoti: Lapset eivät pääse käsiksi käsidesiin

Myös päiväkodeissa käytetään käsien desinfiointiin tarkoitettuja aineita. Iltalehti kertoi tänään, että 2-vuotias lapsi joutui sairaalahoitoon hänen juotuaan niin sanottua käsidesiä vantaalaisessa neuvolassa.

Vantaalaisen päiväkoti Lehdokin toimintayksikön esimies Maarit Raunio kertoo, että myös hänen päiväkodissa käytetään ajoittain käsidesiä. Raunion mukaan aineet on kuitenkin sijoitettu niin korkealle, etteivät lapset pääse niihin käsiksi. Lapset eivät myöskään saa ottaa käsidesiä itsenäisesti

- Ne ovat korkealla hyllyllä. Jos lapsen pitää käyttää käsidesiä, silloin aikuinen annostelee sen, Raunio sanoo.

Päivittäisessä käytössä käsidesejä ei Lehdokin päiväkodissa edes nähdä. Niiden käyttöä rajoitetaan käytetään epidemia-aikoihin, muulloin tautiriskiä pienennetään huolellisella käsien pesulla.

- Erittäin hyvä käsien pesu on paras mahdollinen suoja. Kun aikuiset ja lapset tulevat päiväkotiin he astelevat ensimmäiseksi wc-tiloihin ja pesevät kotipöpöt ihan tavallisella saippualla ja vedellä. Ja käsidesit otetaan käyttöön vasta sitten, jos tulee joku epidemia, vaikkapa sikainfluenssa, norovirus tai vesirokko. Ja silloinkin ne pidetään poissa lasten ulottuvilta, Raunio korostaa.

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme