Mainos
Mainos

Päiväkotien huoneilmassa puutteita

Päiväkotien huoneilmassa on tuoreen tutkimuksen mukaan parantamisen varaa. Tilanne on huono erityisesti vanhoissa päiväkodeissa.

Päiväkotien ilmanvaihdosta tehty tutkimus paljastaa paljon puutteita. Huonosta sisäilmasta kärsivät eniten vanhoissa päiväkodeissa oleskelevat lapset ja työntekijät.

Henkilökunta valittaa eniten tunkkaisesta ilmasta, lattioiden kylmyydestä ja kuivasta ilmasta. Ongelmia esiintyy pääasiassa lepohuoneissa ja ryhmähuoneissa erityisesti talvella.

Oulun seudun ammattikorkeakoulun tekniikan yksikkö selvitti tutkimuksen eri vaiheissa kaikkiaan 22 päiväkodin sisäilmatilannetta. Päiväkotien sisäilmaa ei ole ennen tutkittu tässä laajuudessa. Aiempi vastaava tutkimus koulujen sisäilman laadusta johti laajaan yhteiskunnalliseen keskusteluun sekä monissa kunnissa aktiivisiin toimiin.

Tutkimuksen rahoittivat Tekes ja Suomen ilmateknillisen toimialayhdistyksen jäsenyritykset. Seurantaryhmään kuuluivat mm. sosiaali- ja terveysministeriö ja Kuntaliitto.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 29.08.2002)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot