Mainos
Mainos

Päiväkotien turvallisuus selvitetään

Apulaisoikeuskansleri pyytää sosiaali- ja terveysministeriötä jatkamaan kolme vuotta sitten tehtyä selvitystä päiväkotien turvallisuusohjeista.

Apulaisoikeuskansleri Jaakko Jonkka pyytää sosiaali- ja terveysministeriöltä selvitystä päiväkotien turvallisuusohjeista. Pyynnön taustalla ovat viime aikoina julkisuudessa olleet tiedot karkaamisista ja lapsille aiheutuneista vaaratilanteista päivähoidossa. Oikeuskanslerin virastoon on myös tullut asiasta yhteydenottoja. Jonkka haluaakin nyt tietää, miten päivähoidon turvallisuusvaatimusten ohjaus toteutuu.

Selvityspyyntö on jatkoa tutkintaan, jonka apulaisoikeuskansleri käynnisti keväällä 2002. Tutkinta koskee päiväkotien yleisiä turvallisuusohjeita ja -käytäntöjä. Tutkinta aloitettiin alun perin kahden karkaamistapauksen vuoksi.

Taustalla on ollut ajatus siitä, että yhtenäisistä ohjeista voisi olla hyötyä vaaratilanteiden ehkäisyssä. Lisäksi poikkeustilanteiden varalle on haluttu oikeat menettelytavat. Jonkan mukaan ohjeilla olisi myös merkitystä, kun punnitaan henkilökunnan vastuuta.

Sosiaali- ja terveysministeriö on kertonut jo aiemmin opastavansa kuntia asiassa informaatio-ohjauksen avulla. Jonkka pyytää nyt selvitystä siitä, mitä ministeriön edellisen vastauksen jälkeen päiväkotien turvallisuuden tehostamiseksi on käytännössä tehty.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme