Mainos
Mainos

Päiväkotien turvallisuus selvitetään

Apulaisoikeuskansleri pyytää sosiaali- ja terveysministeriötä jatkamaan kolme vuotta sitten tehtyä selvitystä päiväkotien turvallisuusohjeista.

Apulaisoikeuskansleri Jaakko Jonkka pyytää sosiaali- ja terveysministeriöltä selvitystä päiväkotien turvallisuusohjeista. Pyynnön taustalla ovat viime aikoina julkisuudessa olleet tiedot karkaamisista ja lapsille aiheutuneista vaaratilanteista päivähoidossa. Oikeuskanslerin virastoon on myös tullut asiasta yhteydenottoja. Jonkka haluaakin nyt tietää, miten päivähoidon turvallisuusvaatimusten ohjaus toteutuu.

Selvityspyyntö on jatkoa tutkintaan, jonka apulaisoikeuskansleri käynnisti keväällä 2002. Tutkinta koskee päiväkotien yleisiä turvallisuusohjeita ja -käytäntöjä. Tutkinta aloitettiin alun perin kahden karkaamistapauksen vuoksi.

Taustalla on ollut ajatus siitä, että yhtenäisistä ohjeista voisi olla hyötyä vaaratilanteiden ehkäisyssä. Lisäksi poikkeustilanteiden varalle on haluttu oikeat menettelytavat. Jonkan mukaan ohjeilla olisi myös merkitystä, kun punnitaan henkilökunnan vastuuta.

Sosiaali- ja terveysministeriö on kertonut jo aiemmin opastavansa kuntia asiassa informaatio-ohjauksen avulla. Jonkka pyytää nyt selvitystä siitä, mitä ministeriön edellisen vastauksen jälkeen päiväkotien turvallisuuden tehostamiseksi on käytännössä tehty.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot