Mainos
Mainos

Päiväkotilasten vanhemmat mukaan tehostamaan hygieniaa

Päiväkotilasten vanhemmat halutaan entistä tiiviimmin mukaan pöpöjen torjuntatalkoisiin.

Oulun kaupungin päivähoidossa on aloitettu infektioiden vähentämiseksi tehotoimet, joissa lasten vanhemmat ohjeistetaan arjen hygienian kohentamiseen niin päiväkodissa kuin kotona.

Käsienpesu on tehokkain keino vähentää infektioita. Vanhempia kehotetaankin vahtimaan, että heti päiväkotiin tultuaan lapsi puhdistaa kätensä sekä vedellä että pesunesteellä. Myös lapsen unilelut täytyy pitää puhtaina.

Infektiot ovat päiväkotien riesa. Taudin aiheuttajat tarttuvat henkilöstä toiseen tavallisesti hengitysteiden ja käsien välityksellä. Arkipäivän hygieniasta huolehtiminen on tärkeää, sillä useat taudit tarttuvat jo ennen niiden puhkeamista.

Kelan mukaan alle 3-vuotiaista lapsista jopa kaksi kolmasosaa saa vuosittain antibioottikuurin. Mikäli päivähoitoikäisten lasten infektiosairauksia saadaan vähenemään, myös lasten antibioottien tarve vähenee.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme