Mainos
Mainos

Päivi halusi auttaa väsyneitä vanhempia – haki ilmoituksella pikkulasta ilmaiseen hoitoon: ”Tämä on välimummovaihe”

Hyvinkääläinen pariskunta halusi auttaa ruuhkavuosiaan eläviä vanhempia. He laittoivat Facebookiin ilmoituksen, jossa lupasivat ilmaisen hoitopalvelun yhdelle alle viisivuotiaalle lapselle. Omat lapset ovat jo teini-ikäisiä, joten aikaa ja syliä riittää.

– Hellyimme ja otimme hoitoon lopulta yhden lapsen kahdesta perheestä, naurahtaa idean äiti, hyvinkääläinen rehtori Päivi Korhonen.

Korhosten omakotitalossa on nyt vipeltänyt pieniä jalkoja muutaman viikon ajan. Toisesta perheestä hoidossa on kaksivuotias poika, toisesta kolmevuotias. Yhden kerran pojat ovat olleet hoidossa myös yhtä aikaa.

Näin Korhoset hakivat lasta hoitoon:

Oletko yksinhuoltaja tai muuten elämässäsi on vaikea hetki ja kaipaisit omaa aikaa pienen lapsen hoitamisesta? Voisit tuoda jumppasi tai kauppahetkesi tai vain leposi ajaksi meille rakkaasi hoitoon. Olen itse opetusalalla töissä, mieheni on turvallisuusalalla ja poikani ovat perheessämme 14-, ja 16- vuotiaita. Mieluiten otamme hoivaan yhden alle 5 vuotiaan lapsen ja huomioithan allergioissa, että perheessämme on lapsirakas koira. Sylipalvelu on ilmainen.

– Kokeilimme, miten se sujuisi, ja hyvinhän se meni. Jose oli silloin juuri kipeänä, joten olin poikien kanssa kolmisin ulkona pulkkamäessä, Päivi kertoo ja miehensä Jose Korhonen säestää vieressä:

– Ja pikkuiset ovat niin reippaita. Olin ihan varma, että ensimmäisillä kerroilla olisi tullut itku, mutta ei ollenkaan.

"Oma hetki auttaa koko perhettä"

Päivi Korhonen kertoo ajatuksen ilmaisesta hoitopalvelusta tulleen hänen mieleensä eräänä iltana saunan jälkeen. Hän istui terassilla ja mietti, miten voisi auttaa. Itsekin aikanaan kahta pientä lasta kasvattaneena hän tietää, että vanhempien oma aika voi olla todella kortilla.

– Tykkään itsekin paljon pienistä lapsista. Tämä on tällainen välimummo ja -pappavaihe, hän nauraa. 

Myös työssään rehtorina hän näkee, kuinka vanhemmat ovat välillä eri syistä hyvin väsyneitä, mikä heijastuu myös lapseen.

– Äidin tai isän oma pieni hetki auttaa koko perhettä.

Korhosia lämmitti se, että hoitoon valittujen lasten äidit halusivat käyttää oman aikansa itsensä huoltamiseen; toinen toivoi pääsevänsä koiran kanssa lenkille ja toinen kuntosalille.

Pienet pojat käyvät Korhosten perheessä noin kerran viikossa. Silloin leikitään legoilla ja pikkuautoilla, pelataan kuulapelejä ja paijataan perheen isoa Tessu-koiraa. Pienempi poika ensin oli hieman pelännyt koiraa, joka oli melkein poikaakin suurempi. 

– Niistä tuli kaverit, kun poika antoi Tessulle nameja ja lopulta silittikin, Jose muistelee.

– Ja viime kerralla, kun koira ei ollutkaan kotona, poika kysyi varmaan viisi kertaa, että missä hauva, Päivi jatkaa.

Korhosten pariskunta tekee hyvää myös muulla tavoin: tänä jouluna he lahjoittavat toista kertaa kaksi joulukuusta vähävaraisten perheisiin. He kannustavat muitakin suomalaisia hyvän tekemiseen:

– Siihen ei aina tarvita rahaa, oma aika on tärkeämpää. Esimerkiksi voi luoda naapurissa asuvan vanhuksen lumet tai vaan olla juttuseurana.

Miten sinä olet tehnyt hyvää tai onko sinua autettu jollain tavoin? Jaa tarinasi meille osoitteeseen uutiset@mtv.fi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme