Mainos
Mainos

Päivi Nerg johtamaan sote-uudistusta

Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg on nimitetty valtiovarainministeriön alivaltiosihteeriksi johtamaan sote-uudistusta. Nimityksestä päätettiin tänään valtioneuvoston istunnossa.

Nerg seuraa tehtävässä Tuomas Pöystiä, joka siirtyy oikeuskansleriksi ensi vuoden alussa. Nerg aloittaa viisivuotiskautensa alivaltiosihteerinä niin ikään tammikuun alussa.

Hallintopolitiikan alivaltiosihteerin tehtävissä painottuu maakunta- ja sote-uudistuksen toimeenpanon johtaminen. Nerg kuvailee isojen uudistusten olevan erittäin mielenkiintoisessa vaiheessa.

– On hienoa saada kantaa vastuuta maakunta- ja sote-uudistuksen etenemisestä ja sen toimeenpanosta. Toimeenpano ratkaisee uudistuksen onnistumisen, Nerg sanoo tiedotteessa. 

Nerg on koulutukseltaan maatalous- ja metsätieteiden maisteri. Hän on ollut sisäministeriön kansliapäällikkönä lokakuusta 2012 alkaen.

Seitsenvuotinen kansliapäällikön virka olisi ollut päättymässä vuonna 2019.

Nerg on aiemmin toiminut valtiovarainministeriön hallinto- ja kehitysjohtajana sekä työskennellyt Kuopion yliopistossa.

Alivaltiosihteerin virkaa haki kymmenen ihmistä.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot