Mainos
Mainos

Sisäministeriö selvittää: Voisiko maahantulokielto koskea Suomesta poistuneita?

Sisäministeriö haluaa viranomaisille lisää keinoja terrorismin torjuntaan. Ministeriö aikoo muun muassa selvittää, voisiko poliisi tehdä jatkossa kotietsintöjä tai takavarikkoja entistä herkemmin.

Tämä poliisilain tiedonhankintasäädöksiä koskeva arviointi vie sisäministeri Päivi Räsäsen (kd.) arvion mukaan kuukausia. Mahdolliset lakiesitykset voidaan tehdä vasta sen jälkeen. 

Huomioon olisi Räsäsen mukaan otettava myös se, miten uudistukset kävisivät yhteen esimerkiksi yksityisyyden suojan kanssa.

Myös mahdollisuus langettaa maahantulokieltoja Suomesta konfliktialueille matkustaneille arvioidaan.

Sisäministeriö aikoo lisäksi esittää rahoitusta suojelupoliisin yhdysmiehen lähettämiseksi Turkkiin. Yhdysmiehen tehtävänä olisi analysoida konfliktialueelle Suomesta matkustavien ja sieltä palaavien ihmisten toimintaa.

 Räsäsen mukaan Suomessa on useampi sata henkilöä, joilla epäillään olevan yhteyksiä terroriryhmiin. Heidän joukostaan useita kymmeniä on lähtenyt taistelualueille.

Yksittäistä Suomeen kohdistuvaa terrori-iskun uhkaa ei Räsäsen mukaan ole tiedossa. Suomessa tilannetta arvioidaan hänen mukaansa osana EU:n ja Pohjoismaiden laajuista tilannetta.

- Sama muutos on tapahtunut länsimaissa yleensä. Ei ihmisten tarvitse pelätä, että iskua suunniteltaisiin Suomea tai suomalaisia kohtaan, mutta terrorismin riski on otettu vakavasti, Räsänen sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme