Mainos
Mainos

Päivi Räsänen Kankaanniemen yllätysvedosta: Käsittämätön ratkaisu

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsäsen mielestä vuosikymmeniä puolueessa vaikuttaneen Toimi Kankaanniemen ero oli "ikävä yllätys". Räsäsen Käsittämätön ratkaisu -nimellä otsikoitu kolumni julkaistiin puolueen nettisivuilla.

Kankaanniemi ilmoitti viikko sitten eroavansa puolueesta ja siirtyvänsä sitoutumattomaksi. Eroaan konkaripoliitikko perusteli muun muassa eduskunnan päätöksellä kasvattaa Euroopan väliaikaisen rahoitus-vakausvälineen takauksia sekä hallituksen kaavailemalla kuntauudistuksella. Kankaanniemi piti myös mahdottomana pysyvän vakausmekanismin hyväksymistä heinäkuussa sovitulta pohjalta.

– Toimi Kankaanniemen siirto sitoutumattomaksi oli ikävä yllätys. Aloitin 16 vuotta sitten edustajana hänen toimiessaan puolueen puheenjohtajana. Näiden vuosien ajan olen saanut paljon tukea ja neuvoja Toimilta. Keskinäinen luottamus on kantanut vaikeissakin tilanteissa, Räsänen kirjoittaa.

Räsäsen mukaan Kankaanniemi oli keskeisesti mukana hallitusneuvotteluissa, mutta ei missään vaiheessa ilmaissut arvostelua hallitusohjelman linjauksia kohtaan.

– Hän ei ole ottanut sen jälkeen kertaakaan yhteyttä siinä tarkoituksessa, että olisi vedonnut toisenlaisen linjauksen puolesta. Mutta ymmärrän, että eduskunnasta tippuminen on kova isku vuosikymmeniä politiikan keskiössä uurastaneelle poliitikolle.

Kankaanniemi, 61, toimi kristillisten puheenjohtajana vuosina 1989-95 ja kansanedustajana vuosina 1987-2011. Hän toimii nykyisin Uuraisten kunnanvaltuuston puheenjohtajana.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot