Mainos
Mainos

Päivi Räsänen kieltäisi alkoholimainonnan

Kristillisdemokraattien puheenjohtajan Päivi Räsäsen mielestä kaikkien alkoholijuomien mainostaminen tulisi kieltää. Räsänen pelkää, että nuoret yhdistävät alkoholin menestykseen.

Alkoholijuomien mainonta tulee kieltää, vaatii kansanedustaja, kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen. Räsänen sanoi Keuruulla juhannuspäivän puheessaan, että mainontakielto on välttämätön vakavien kansanterveydellisten haittojen ehkäisemiseksi.

Erityisen huolissaan Räsänen on alaikäisistä, joita hän pitää alkoholiteollisuuden keskeisenä markkinointikohderyhmänä. Esimerkiksi siiderimainoksissa juominen esitetään hänen mielestään osana nuorten sosiaalisesti menestyksekästä elämää. Terveyshaitoista varoittava etiketti pullonkyljessä jää tehottomaksi, jos alkoholia mainostetaan myönteisesti.

Väkevien juomien mainonta on Suomessa kielletty, mutta rajoitukset tulisi Räsäsen mielestä ulottaa kaikkiin alkoholijuomiin. Esimerkiksi Ranskassa alkoholimainonta on sallittu ainoastaan tuotetiedon muodossa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot