Mainos
Mainos

Päivi Räsänen: Kriisiperheille ohituskaista

Sisäministeri Päivi Räsänen (KD) on erityisen huolissaan perheille saatavan avun ruuhkautumisesta.

Sisäministeriössä valmistellaan paraikaa perhesurmaselvitystä, joka valmistuu elokuun puoliväliin mennessä. Useat perhesurman uhrien lähipiirin ihmiset ovat ottaneet yhteyttä sisäministeri Päivi Räsäseen.

— He ovat ottaneet yhteyttä kertoakseen, millaisia tilanteita nämä ovat lähipiirille olleet. Monella herää siinä syyllisyydentunteita. Moni on halunnut korostaa sitä, että kyseessä oli hyvä ja tavallinen perhe, Räsänen sanoo.

Perhesurmaselvitys ei ole vielä valmis, mutta sisäministeri näkee, että nopeita toimia tarvitaan.

— Itse näkisin, että perheiden hoitoon tarvitaan nopeasti lisää resursseja. Perheneuvontaan voi olla jopa vuodenkin jono. Ehdottaisin sellaista toimenpidettä, että kriisiperheille tehtäisiin ohituskaista. Etteivät pahimmassa tilanteessa olevat joutuisi jonon hännille kaikkien muiden kanssa, Räsänen sanoo.

Räsänen odottaa perhesurmaselvitykseltä ehdotuksia siitä, mihin tarvitaan lisää resursseja.

— Nythän me emme tiedä, mitä pitäisi tehdä. Sen vuoksi on tärkeää, että tätä selvitetään, Räsänen sanoo.

— Nämä tapahtumat ovat järkyttäviä ja minulla herää aina huoli siitä, että lapset ovat vailla turvaa, kun oma vanhempi on uhka.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme