Mainos
Mainos

Päivi Romanovista uusi tasa-arvovaltuutettu

Varatuomari Päivi Romanovista tulee uusi tasa-arvovaltuutettu. Valtioneuvosto nimitti hänet virkaan viiden vuoden määräajaksi.

Virka tuli avoimeksi tasa-arvovaltuutettu Pirkko Mäkisen siirryttyä kansliapäälliköksi eduskunnan oikeusasiamiehen kansliaan.

Romanov on työskennellyt sosiaali- ja terveysministeriössä tasa-arvovaltuutetun toimistossa vuodesta 1991 alkaen, viimeksi toimistopäällikkönä. Hän on toiminut myös tasa-arvovaltuutetun sijaisena.

Tasa-arvovaltuutetun virkaa haki kaikkiaan neljä naista ja yksi mies, jotka kaikki täyttivät viran kelpoisuusvaatimukset. Romanov nousi muiden hakijoiden edelle, koska hänellä oli selvästi monipuolisin ja syvällisin tasa-arvolainsäädännön ja tasa-arvokysymysten tuntemus. Hänellä on myös kokonaisvaltaisin näkemys koko tasa-arvopolitiikan kentästä.

Romanov on ollut mukana tasa-arvolainsäädännön valmistelussa, sekä sen soveltamisessa ja valvonnassa. Hänellä on myös kokemusta johtamis- ja esimiestehtävistä. Hän on mm. johtanut lähes vuoden verran ministeriön tasa-arvoyksikköä, jonka vastuulla on hallituksen tasa-arvopolitiikan valmistelu sekä alan EU-kysymykset.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot