Mainos
Mainos

Päivittäistavarakauppa haluaa viinit ruokakauppoihin

Kaupan alan etujärjestö Päivittäistavarakauppa ry. haluaa miedot viinit ruokakauppojen hyllyille. Viinin vapauttaminen on yhdistyksen mielestä välttämätöntä Viron viinarallin hillitsemiseksi.

Kaupan alan etujärjestö Päivittäistavarakauppa ry. vaatii, että mietojen viinien ja muiden alle 15-prosenttisten alkoholijuomien myynti ruokakaupoissa sallitaan. Hallituksen suunnitteleman alkoholiveron alennuksen lisäksi tämä on järjestön mielestä välttämätöntä, jotta alkoholin matkustajatuontia Virosta voidaan hillitä.

Viro liittyy EU:n jäseneksi ensi vuoden vappuna, jolloin alkoholin tuontirajoitukset Virosta Suomeen poistuvat. Ratkaisu suuntaisi kulutusta mietoihin juomiin väkevien sijasta, järjestö arvioi.

Päivittäistavarakauppa katsoo, että mietojen viinien ja erikoisoluiden tuominen ruokakauppoihin maksimoisi valtion verotulot, lisäisi kaupan alan työllisyyttä ja tekisi suomalaisista tasavertaisia EU-kansalaisia. Suomen alkoholimonopolin poistamista pitäisi järjestön mukaan nyt pohtia laajemminkin, kun EU:n markkinatilanne on muuttumassa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot