Mainos
Mainos

Päivystys täyttyy murtumapotilaista - liukastumisia jopa parvekkeella

Pääkaupunkiseudun liukas keli on näkynyt myös terveyskeskusten ja sairaaloiden päivystyksissä.

Muun muassa Helsingin Haartmanin sairaalassa liukastumisten aiheuttamat vammat ovat työllistäneet tavallista enemmän jo parin viikon ajan. Apulaisylilääkäri Timo Lukkarisen mukaan varsinaisesta ruuhkasta ei voida kuitenkaan puhua.

- Kyllähän tämä liukkaus on näkynyt päivystyksessä, mutta ruuhkaa ei ole ollut. Pääasiassa vammat ovat olleet ranteen tai nilkan murtumia, kolhuja ja mustelmia. Vakavimmat liukkaudesta johtuneet loukkaantumiset ovat olleet toistaiseksi isoja luunmurtumia, kertoo Lukkarinen.

Hänen mukaansa liukas keli on yllättänyt kaikenikäisiä kadulla kulkijoita.

- Liukastumiset eivät vaivaa vain vanhuksia, vaan se voi sattua myös nuorelle tai aktiiviliikkujalle. Aina ei tarvitse edes kävellä kadulla, vaan liukastumisvammoja on sattunut myös muun muassa parvekkeita siivotessa.

Haartmanin sairaalasta muistutetaan, että ihmiset hankkisivat kunnolliset liukuesteet kenkiensä pohjiin talvikauden ajaksi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme