Mainos
Mainos

Päivystyshoidolle yhtenäiset kriteerit

Päivystyshoidolle on tulossa valtakunnallisesti yhtenäiset kriteerit. Ne otetaan käyttöön ensi keväänä. Yhtenäiset ohjeet ovat tarpeen, sillä päivystyksessä hoidetaan yhä paljon ei-kiireellisiä potilaita.

- Joillakin alueilla ohjataan päivystykseen potilaita, joilla on ollut jo useita viikkoja vaivoja. Toisilla alueilla taas ollaan jo nyt tosi tarkkana siinä, että vain ne potilaat, jotka tarvitsevat päivystystä, saavat hoitoa, kertoo vastaava ylilääkäri Raija Malmström HYKSin päivystyksestä ja valvonnasta.

Asiantuntijoiden mukaan päivystyksessä on muutakin kehitettävää. Päivystystä pitäisi esimerkiksi keskittää, jotta myös erikoissairaanhoidon osaaminen voidaan turvata kaikkina vuorokauden aikoina.

- Virka-ajalla Suomessa on kaikki osaaminen käytössä, mutta virka-ajan ulkopuolella se sama osaaminen ei ole tällä hetkellä käytössä, Malmströn jatkaa.

Lisäksi potilasturvallisuuden nimissä on puututtava myös päivystävien lääkärien työvuorojen pituuteen.

(MTV3)

Katso Meeri Ylä-Tuuhosen juttu Jyväskylästä

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot