Mainos
Mainos

Pajamäen teos ilmaiseksi nettiin

Keväällä kirjana julkaistu Osku Pajamäen sukupolvipalmfletti on nyt vapaasti ladattavissa verkossa. Media-alan yrittäjä ja poliitikko Osku Pajamäki ehdottaa teoksessaan Perintö vai perintä (Helsinki-kirjat) uutta sukupolvisopimusta, jossa eläkemaksuja ja eläkeikää nostetaan välittömästi. -Pidän aihetta niin vakavana, että toivomme mahdollisimman monen perehtyvän tähän asiaan, Osku Pajamäki kertoo päätöksestään laittaa kirja vapaasti luettavaksi verkkoon.

Eläkekaton ja päästötavoitteisiin sitoutumisen lisäksi Pajamäen sopimukseen kuuluisi myös suurten ikäluokkien hoivakuluihin varautuminen työeläkerahastojen tapaan. Eläketurvakeskuksen (ETK) mukaan eläkemaksujen pitkän ajan nousupaine on uuden laskelman mukaan 4,5 prosenttia palkkasummasta. Eläkemenot kasvavat 2030-luvulle saakka, Talouselämä-lehti kirjoittaa.

Osku Pajamäki jatkaa nyt verkossa pdf-muodossa julkaistussa teoksessa vuonna 2006 Ahne sukupolvi -pamfletissa aloittamaansa pohdintaa sukupolvien vastuiden, velvoitteiden ja ”suuren puhalluksen” analysointia. Pajamäki osoittaa, kuinka tulevat sukupolvet perivät paitsi rahaa ja omaisuutta, myös velat, velvoitteet sekä riskisalkun, joka saattaa räjähtää silmille. Kirjaansa varten hän tapasi ja haastatteli Vappu Taipaletta, Tapio Bergholmia, Roope Uusitaloa ja Tuulia Hakolaa, Sixten Korkmania, Tarmo Valkosta, Jussi Merikalliota, Sauli Niinistöä sekä Oras Tynkkystä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme