Mainos
Mainos

Pajunen: Niinistön esimerkkiä pitäisi seurata

Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen ylistää presidentti Sauli Niinistön päätöstä laskea omaa palkkiotaan. Myös Pajunen itse voisi miettiä palkankorotuksesta luopumista.

– Presidentin esimerkki on hieno ja suhtaudun siihen myönteisesti, sanoo Pajunen MTV3 Uutisille.

Uudenvuodenpuheessaan ahneudesta varoittanut presidentti Sauli Niinistö aikoo pudottaa omaa palkkiotaan noin viidenneksellä vuoden 2006 tasolle. Presidentin palkkio nousi aikaisemmalla päätöksellä 160 000 euroon Niinistön aloittaessa virassaan viime maaliskuussa. Nyt Niinistö palkkio alenisi 126 000 euroon.

Pajunen kehuu päätöstä vuolaasti.

– Arvostan tasavallan presidentti Niinistöä, että hän tällaisen eleen tekee. Se on arvokasta ja ihailen häntä, sanoo Pajunen sanoo.

Kysymykseen, olisiko Pajunen itse valmis luopumaan omasta vuoden vaihteessa saamastaan kuuden prosentin palkankorotuksestaan, hän vastasi seuraavasti:

– Koska presidentti on halunnut tällaisen signaalin laittaa, niin totta kai suhtaudun siihen myönteisesti. Tämä on yksi tapa, johtajat edellä ja sitten etsitään sellaista kestävää kehitystä kansantaloudelle. Olen iloinen, että presidentiltä tällainen signaali tuli ja nyt pitää pohtia yhdessä ja erikseen mitä tehdään. Pidän Niinistön esimerkkiä erinomaisena ja nyt voidaan sitten miettiä, ketkä tätä seuraisivat. Hienoa, että hän on lähtenyt liikkeelle.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme