Mainos
Mainos

Pakastevadelmat levittivät norovirusta myös Kuopiossa

Ulkomaiset pakastevadelmat olivat ilmeisesti myös Kuopion elokuisen vatsataudin alkulähde.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n mukaan pakastevadelmista on tänä vuonna saanut noroviruksen ainakin tuhat ihmistä. Kuopiossa Kylpylähotelli Rauhalahdessa sairastui yli sata asiakasta.

Elokuun puolivälissä Rauhalahteen kokoontui yli 200 paikallisosuuspankkien edustajaa, joista puolet sairastui. Kuopion kaupungin sosiaali- ja terveyskeskus otti ulostenäytteitä, jotka paljastivat noroviruksen taudin aiheuttajaksi.

Pankkiväelle tehdyn kyselyn perusteella THL on nyt arvioinut, että vadelmakiisselin syöminen johti vatsatautiin. Kiisselin valmistuksessa käytettiin puolalaisia pakastevadelmia, jotka ovat aiheuttaneet norovirusepidemioita aiemminkin tänä vuonna.

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira kehottaa kuumentamaan ulkomaiset pakastevadelmat ennen tarjoilua. Myös muiden ulkomaisten pakastemarjojen kuumennusta suositellaan.

(MTV - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme