Mainos
Mainos

Pakettimatkat Phuketiin alkavat jälleen

Pakettimatkat Thaimaan Phuketiin alkavat jälleen ensi viikolla. Suomalaisturistien kiinnostus aluetta kohtaan on pysynyt hyvin yllä, vaikka matkojen kokonaismäärä onkin pudonnut puoleen

Thaimaan lomarantoja on ehostettu ahkerasti hyökyaallon jälkeen. Työ on niin pitkällä, että matkatoimistot aloittavat lomalentonsa Thaimaan Phuketiin suunnitellusti ensi viikolla. Turisteja alue tarvitseekin, sillä katasrofin jälkeen yöpymisten määrä on pudonnut kymmenesosaan normaalista.

Suomestakin Phuketin-matkoja järjestetään keväällä vain puolet siitä, mitä ennen hyökyaaltoa suunniteltiin. Alunperin turisteja piti tuoda kuusi lentokoneellista viikossa. Nyt matkustajia tuo kolme konetta.

- Suurin osa peruutuksista on nimen omaan sitä, että me leikkasimme itse näitä matkoja. Huomattavasti pienempi osa peruutuksista johtuu siitä, että ihmiset haluavat itse peruuttaa tai siirtää lomansa toiseen kohteeseen. Ja se on ollut hirvittävän ilahduttavaa, että kriisitilanteen aikana ihmiset halusivat ehdottomasti vaihtaa kohdetta, mutta nyt hyvin moni soittaa, että saisivatko he vaihtaa vielä takasin Phuketiin, kuvaa tilannetta toimitusjohtaja Riitta Vermas Finnmatkoista.

Matkatoimistojen mukaan vanhat majoituspaikat on korjattu ja joitakin uusia hotelleja valittu entisten tilalle. Valtaosa Phuketin hotelleistahan säilyi pienin vaurioin ja tuleville hiihtolomaviikoille paikkoja olisi voitu myydä enemmänkin.

- Phuketiin on olemassa erittäin positiivinen kiinnostus. Osoitus siitä on, että meillä on jo ensi jouluksi 300 matkaa varattuna, Vehmas sanoo.

Tunnelmat ovat silti kaksijakoiset. Moni suomalaisturisti haluaa matkustaa Phuketiin tukeakseen paikallista matkailua, jotkut ennakkoon matkansa varanneista taas eivät matkusta alueelle mistään hinnasta.

Vaikka Thaimaa ja Phuket kiinnostavat yhä suomalaisia, on talvisesonkiin tullut matkatoimistoille vaikeasti paikattava aukko.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 01.02.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme