Mainos
Mainos

Pakistanin presidentti Musharraf vierailee Suomessa

Pakistanin presidentti ja hänen vaimonsa Sehba Musharraf ovat saapuneet Suomeen viralliselle vierailulle. Musharrafien vierailu nostaa Suomessa turvatoimet äärimmilleen.

Pakistanin presidentti Pervez Musharraf tapaa tänään presidentti Tarja Halosen presidentin kesäasunnolla Kultarannassa Naantalissa. Presidentit keskustelevat muun muassa Suomen ja Pakistanin kahdenvälisistä suhteista, Afganistanin ja Kashmirin kysymyksistä sekä terrorismista.

Musharrafien vierailu nostaa Suomessa turvatoimet äärimmilleen. Suojelupoliisi, Turun poliisi ja pääkaupunkiseudun poliisi vahvistavat joukkojaan ja tiettävästi myös puolustusvoimat ja rajavartiolaitos ovat valmiudessa.

Suojelupoliisin osastopäällikön Hannu Moilasen mukaan Musharrafille on arvioitu turvaluokka yksi, eli kaikkein korkein, jota ei käytetä edes kaikilla valtionpäämiehillä. Luokitus perustuu siihen, millainen uhka on odotettavissa.

- Meillä on riittävästi joukkoja. Musharraf on turvassa Suomessa, Moilanen kommentoi.

Musharraf on selvinnyt hengissä useista murhayrityksistä.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 06.07.2004)

(Seitsemän uutiset 06.07.2004)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme