Mainos
Mainos

Pakistanin tapainen "hiljainen katastrofi" huomioidaan liian hitaasti

Kansainvälisen yhteisön hidas herääminen Pakistanin tulvakatastrofiin vaikeuttaa avustustyötä. Suomen Punaisen Ristin valtakunnallinen lipaskeräyskampanja on alkanut tänään.

SPR:n varainhankinnan päällikkö Tuula Colliander kertoo, että tänä aamuna koko Suomessa alkanut lipaskeräys Pakistanin tulvauhrien hyväksi on otettu vastaan hyvin.

Lipaskeräys on ollut käynnissä Helsingissä jo viime viikolla. Collianderin mukaan tulvien kaltainen "hiljainen katastrofi" tekee keräämisestä esimerkiksi maanjäristystä hankalamman kohteen. "Hiljaisella katastrofilla" Colliander tarkoittaa pitkällä aikavälillä kehittyvää kriisiä.

- Tälläiset nopeat katastrofit, kuten Haitin maanjäristys tai vuoden 2004 tsunami, tulevat ihmisten tietoisuuteen heti ja saavat siksi enemmän huomiota. Pakistanin tulvat ovat kehittyneet pidemmällä aikavälillä ja siksi vastavaa yhtäkkistä huomiota asialle ei ole tullut, vaikka katastrofi itsessään on valtava.

SPR yrittää myös säästellä maksullisten keräyksistä tiedottavien ilmoitusten julkaisua niiden hintavuuden vuoksi.

Muun muassa YK on kuvaillut tulvatuhoja pahimmaksi kuin tsunamin ja Haitin maanjäristyksen tuhot yhteensä. Tähän mennessä suomalaiset ovat lahjoittaneet SPR:n Pakistan-keräyksen kautta 250 000 euroa. Summassa ei ole vielä mukana tämän päivän lipakeräyslukuja. Lipaskerääjäksi voi ilmoittautua kuka tahansa. Mukaan tarvitaan kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme