Mainos
Mainos

Pakkanen hellittää vähitellen koko maassa

Pakkanen lauhtuu huomisen ja maanantain aikana koko maassa alle kymmeneen asteeseen. Ilmatieteen laitoksen mukaan loskakelejä tai vesisadetta ei kuitenkaan ole lähipäivinä odotettavissa.

- Ensi viikolla ollaan yhä selvästi pakkasen puolella, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Jenni Rauhala.

Lämmin rintama kulkee huomenna lännestä pohjoiseen, ja pakkanen lauhtuu Lapin länsiosissa muutamaan pakkasasteeseen. Maanantaina mittari näyttää maan etelä- ja itäosissakin 2-10 miinusastetta.

Sääennuste lupaa lähipäiville pääosin poutaa. Pohjoisessa voi tulla paikoin lumisateita alkuviikon aikana. Ajokeli on huono erityisesti Pohjois- ja Keski-Lapissa, mutta nopeasti lauhtuva pakkanen liukastuttaa tien pintaa koko maassa.

Kovien pakkasten seurauksena Perämeri ja Merenkurkku ovat kokonaan jäässä. Ilmatieteen laitoksen sääkartan mukaan myös Suomenlahti on Suomen puolelta noin puoleenväliin asti jäässä, mutta suurin osa Selkämerestä on auki. Rauhala varoittaa, että monissa paikoissa jää on uutta ja heikkoa.

(MTV3 - STT)

Katso: Studiossa meteorologi Petri Takala (Seitsemän uutiset 9.1.2010)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme