Mainos
Mainos

Pakkanen kiristyy taas viikonloppuna – etelään jopa -20 astetta

Tammikuun pakkaset kiristyvät entisestään viikonlopun aikana kylmän ilmamassan jatkaessa virtaustaan idästä.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Euroopan kylmin ilmamassa-alue on tällä hetkellä Suomen päällä, MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta kertoo. Voimakkaan matalapaineen takia tarkka sadealueiden ennustaminen on haastavaa, mutta länsirannikolla saadaan sakeita lumikuuroja viikonlopun aikana.

Idästä virtaava kylmä ilma saa tämänhetkiset pakkaset kiristymään entisestään viikonlopun aikana. Selkeän sään vallitessa pakkaslukemat voivat Suomen eteläosissa olla jopa 20 astetta. Yöllä lämpötilat voivat puolestaan pudota jopa 30 pakkasasteeseen, mikäli yöt ovat selkeitä.

Myös Lappi kylmenee idästä alkaen. Lauantaina Itä-Lapissa pakkaslukemat ovat noin 15 ja länsiosissa noin 10 pakkasastetta. Sunnuntaina itäosissa voidaan päästä jo 20 ja länsiosissa 15 pakkasasteeseen.

Kaikkein kylmin pakkaskausi lähtee mahdollisesti hellittämään viikon päästä, mutta mitenkään varmaa pakkasen hellittäminen ei vielä ole, Pouta sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme