Mainos
Mainos

Pakkanen koettelee asunnottomia

Kovat pakkaset koettelevat erityisesti asunnottomia, joita Suomessakin on tuhansia. Suomen nykylain mukaan kunta on velvollinen järjestämään asunnon vain sellaisille ihmisille, jotka eivät kykene hankkimaan asuntoa omatoimisesti ilman kohtuuttomia vaikeuksia, esimerkiksi alaikäisille ja vammaisille.

Vuodelta 1985 olevan lain mukaan asunto-olojen kehittämisen tavoitteena on turvata jokaiselle Suomessa vakinaisesti asuvalle mahdollisuus kohtuulliseen asumiseen.

Suomen asunnottomista suurin osa on miehiä, mutta joukossa on myös perheitä ja maahanmuuttajia. Usein asunnottomuuteen ajaudutaan avioeron seurauksena.

Puolet kaikista asunnottomista elää pääkaupunkiseudulla, loput tasaisesti ympäri maan.

(MTV3)

Katso Ari Kettusen juttu Oulusta (Seitsemän uutiset 9.1.2010)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot