Mainos
Mainos

Pakkanen yllätti VR:n - ovet jäätyivät kiinni

Etelä-Suomeen saakka yltävä pureva pakkaskeli haittaa tänään junaliikennettä.

Maanteillä ajokeli on sen sijaan ollut Tiehallinnon mukaan varsin hyvä ja liikenne on sujunut.

Rautateillä hyytyi Kokkolan kohdalla teknisen vian vuoksi Pendolino-junavuoro, joka korvattiin pikajunalla. Etelä-Pohjanmaalla oli ongelmia puolestaan kahdella IC-junalla, joista toinen hinattiin pääradalla veturirikon jälkeen takaisin Seinäjoelle. Seinäjoen eteläpuolella liikennettä taas haittasi puoliltapäivin vaihdevika, jonka takia yhden IC-junan matkustajat vietiin busseilla Tampereelle.

Junapulmat heijastuivat myöhästymisinä useisiin muihinkin junavuoroihin. Pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä työmatka Hyvinkäältä Helsinkiin kesti aamupäivällä enimmillään kaksi ja puoli tuntia, kun R-juna Riihimäeltä jäi ajamatta vaunujen ovivian takia.

Myös kaksi lähijunavuoroa Helsingistä Keravalle peruttiin ovivikojen takia, jotka ilmeisesti liittyivät pakkaseen.

Tiehallinnon Tampereen liikenteenhallinnasta kerrottiin, että Suomen maantiet ovat tänään olleet kuivat ja erittäin hyvässä ajokunnossa. Etelärannikolla saadut aamun lumisateet eivät nekään ole haitanneet autoilijoita sen jälkeen kun teitä suolattiin.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot