Mainos
Mainos

Pakkaskausi paukuttelee ennätyksiään

Pakkanen on tänä talvena paukkunut yhtäjaksoisesti ennätyksellisen pitkään useilla paikkakunnilla. Turussa, Oulussa ja Kajaanissa ei ole aiemmin ollut näin pitkiä pakkasjaksoja.

Turussa saavutettiin eilen pakkaskauden ennätys, kun vuonna 1986 mitattu 42,5 vuorokauden yhtäjaksoinen pakkaskausi ylittyi. Kajaanissa pakkassäitä on jatkunut yhtäjaksoisesti jo 70 vuorokautta. Tämä ylittää 16 vuorokaudella vuoden 2000 ennätyksen. Oulussa pakkanen on paukkunut ennätykselliset 63 vuorokautta yhteen putkeen. Edellinen ennätys, 52,5 vuorokautta, on vuodelta 1978.

Sen sijaan Helsingissä on vielä matkaa 77 vuorokauden pakkasjaksoon vuodelta 1984. Tänä talvena yhtäjaksoisia pakkaspäiviä on kertynyt 43.

Sodankylässä pakkasjakso katkesi tammikuussa, kun lämmin Föhntuuli puhalsi sään plussan puolelle. Pisin pakkasjakso, 90,5 vuorokautta, on mitattu Sodankylässä vuonna 1978.

Ilmatieteen laitos on seurannut pakkasjaksoja vuodesta 1961.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme