Mainos
Mainos

Pakkassää rikkoi vesiputkia

Pakkanen ja routa ovat koetelleet vesiputkia. Sadat ihmiset ovat olleet ilman vettä Malmilla Helsingissä. Lahdessa on kaksi putkea rikki ja noin neljäkymmentä taloutta on ollut ilman vettä.

Vedenjakelu palautunee normaaliksi ennen puoltayötä. Siihen saakka ilman vettä olevat asukkaat saavat vettä väliaikaisista vedenjakelupisteistä.

Putkirikko havaittiin aamulla puoli kymmeneltä. Putkesta ehti valua tienristeykseen tuhat kuutiota vettä.

Palomiehet pumppusivat alueelta vettä, mutta vesi ehti jäätyä paikoin 30 sentin paksuiseksi jääksi. Aluetta on hiekoitettu ja jyrsitty tiehöylällä.

HSY Veden tiedottaja Heljä Franssila kertoo, että rikkoutunut putki ei ole päävesijohto, vaan pienempi, 30 senttiä paksu putki. Vettä ehti kuitenkin valua tuhat kuutiota ennen kuin vesi pantiin poikki. Tapaus havaittiin kello 9.30, mutta vettä oli päässyt silloin maaperään ehkä jo tunteja.

Vesi on syönyt hiekkaa asfaltin alta, joten tieremonttiakin on luvassa. Kirkonkylän ja Markkinatien risteys on ainakin osin suljettuna vielä pitkään.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme