Mainos
Mainos

Pakkasta pohjoiseen - lunta myös?

Lappiin on jälleen odotettavissa kovia, jopa viiden asteen yöpakkasia. Käsivarren Lapissa voi sataa paikoin lunta ensi yönä.

Yöpakkaset ovat taas mahdollisia pohjoisessa ensi yöstä lähtien. Pakkasta voi olla laajallakin alueella Pohjois- ja Länsi-Lapissa, mutta kylmintä on Pohjois-Lapissa. Siellä lämpötila voi paikoin laskea jopa viiteen pakkasasteeseen.

Maanantain vastaisena yönä Sodankylässä mitattiin -4,8 astetta. Näin kovia pakkaslukemia mitataan elokuussa vain muutaman kerran sadassa vuodessa.

– Torstain tilanne pohjoisessa on samankaltainen kuin alkuviikolla. Pakkaslukemat ovat lokakuisia. Käsivarren kärjessä voidaan saada vähän lunta ensi yönä, sanoo MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Päivälämpötilat jäävät torstaina Lapissa 5-10 asteeseen, loppuviikolla reiluun kymmeneen asteeseen. Perjantaiaamuna pakkasta voi olla jo lähes koko Lapin alueella. Pohjanmaallakin lämpötila voi olla lähellä nollaa. Myös lauantain vastainen yö on kylmä.

Muuallakin maassa sää on melko viileää ja päivälämpötilat ovat 15-20 asteessa. Torstaina sateita saadaan etenkin idässä ja etelässä. Perjantai ja lauantai ovat laajalti poutaisia. Sunnuntaina on odotettavissa sateita ainakin läntiseen Suomeen.

Katso alueelliset sääennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme