Mainos
Mainos

Pakkausjätettä kierrätettävä

Ympäristöministeriön esittää, että pakkausjätteen kierrätysvaatimuksia kiristetään. Ympäristöministeriön mukaan pakkausala on saavuttanut nykyiset kierrätystavoitteet kuitu- ja muovipakkausjätettä lukuun ottamatta.

Ympäristöministeriön työryhmä esittää, että pakkausjätteen materiaalikohtaisia kierrätysvaatimuksia ja -tavoitteita kiristetään. Pakkaajan olisi ehdotuksen mukaan vastattava siitä, että markkinoille tuotavista kuitupakkauksista on kierrätettävä vähintään 53 prosenttia, lasipakkausten jätteistä ainakin 48 prosenttia, metallipakkauksista 25 ja muovipakkausten jätteistä vähintään 15 prosenttia.

Ympäristöministeriön mukaan pakkausala on saavuttanut voimassa olevat kierrätys- ja hyödyntämistavoitteet kuitu- ja muovipakkausjätettä lukuun ottamatta. Muovipakkausjätteen hyödyntämistavoitetta on vaikea saavuttaa, koska energiajätteen, kuten muovipakkauksien polton ehdot kiristyvät, ministeriö arvioi. Monet energiajätettä polttavat laitokset eivät ole hakeneet jätteenpoltolle uutta ympäristölupaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot