Mainos
Mainos

Pakkokoulutuksesta apua nuorisotyöttömyyteen?

OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen nosti SuomiAreenassa Porissa esiin mahdollisuuden nuorten pakkokoulutuksen. Luukkaisen mukaan pakkokoulutusta voitaisiin harkita niille aloille, joilla on työvoimapula.

– Tämä asia on tabu, mutta meidän on käynnistettävä keskustelu siitä, mitä tehdä tälle ongelmalle. Meillä on kymmeniä tuhansia työpaikkoja ja samaan aikaan parinkymmenen prosentin nuorisotyöttömyys, sanoi Luukkainen.

Työtä on aloilla, jotka eivät kiinnosta nuoria.

– Meille tarvittaisiin bussikuskeja, hoitoalan työntekijöitä ja siivoojia, mutta nuoret haluavat kouluttautua viestinnän ja kulttuurin saralle - tai kosmetologeiksi, sanoo Luukkainen.

Hänen mukaansa yhteiskunnallinen ongelma olisi ratkaistava, ennen kuin tilanne pahenee entisestään.

– Jos ei kotimaasta löydy tekijöitä näille töille, työvoimaa on tuotava ulkomailta, sanoi Luukkainen.

Hänen mukaansa pakottaminen koulutukseen on hankalaa, mutta siihen voitaisiin kannustaa.

– Esimerkiksi siten, että sosiaaliturvalla kannustetaan opiskelemaan sen sijaan että nuoret jäävät lepäämään laakereillaan.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot