Mainos
Mainos

Pakkosovittelua vastustetaan eduskunnassa

Pakkosovittelua vastustavat kyselyn mukaan etenkin SDP ja vasemmistoliitto, mutta myös keskusta ja kokoomus suhtautuvat pakkosovitteluun nihkeästi.

Eduskuntaryhmien puheenjohtajat torjuvat ajatuksen työtaistelujen keskeyttämisestä lain voimalla. Taloussanomien tekemän kyselyn mukaan pakkosovittelua vastustavat etenkin SDP:n ryhmänjohtaja Jouni Backman ja Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Martti Korhonen.

Myös keskusta ja kokoomus suhtautuvat pakkosovitteluun nihkeästi, mutta pitävät takaporttia auki. Ryhmänjohtajien mielestä pakkorauha voi tulla kysymykseen, jos työselkkaus järkyttää yhteiskuntarauhaa.

Esimerkiksi kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Jyri Häkämies on lehden mukaan valmis pohtimaan lakkojen kieltämistä esimerkiksi satamissa, koska ne vaikuttavat kansantalouden toimintaan.

-Pakkosovittelu poistaa painetta löytää sopu perinteisellä kaavalla, Häkämies kuitenkin muistuttaa.

Keskustan ryhmänjohtaja Timo Kalli ei ole valmis puuttumaan paperin neuvotteluihin, mutta uskoo pakkosovittelua koskevan keskustelun rantautuvan myös Suomeen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme