Mainos
Mainos

Pakolaiset hakevat oleskelulupaa jopa 20 perheenjäsenelleen

Oleskeluluvan saaneet turvapaikanhakijat haluavat yhä enemmän omaisiaan Suomeen. Perheenyhdistämisen perusteella tehtyjen oleskelulupahakemuksien määrä on kasvanut viime vuosina.

Maahanmuuttoviraston mukaan perheenyhdistämishakemuksissa kasvattilapsien määrä on erityisesti kasvanut. Kasvattilapsien lähisuhdetta on vaikea varmentaa esimerkiksi dna-testien avulla, mikä voi Maahanmuuttoviraston mukaan olla yksi syy hakemuksien kasvavaan määrään.

Eniten perheenyhdistämishakemuksia tekevät Somaliasta ja Irakista oleskeluluvan saaneet.

Maahanmuuttovirastossa on tällä hetkellä vireillä reilu kuusituhatta perheenyhdistämishakemusta. Tarkkoja tilastoja tulijoiden taustoista ei ole, mutta tulijoita riittää.

Perheenjäsenten saaminen uuteen kotimaahan helpottaa kotoutumista, mutta ns.huijaus-hakemukset ruuhkauttavat Maahanmuuttovirastoa. Yksi selitys hakemuksien kasvavalle määrälle voi olla se, että Suomi kattaa myös omaisten matkat helpommin kuin muut EU-maat.

Oleskeluluvan saaneiden omaisten matkoihin on budjetoitu tälle vuodelle vajaa miljoona euroa. Budjetti ylitetään kuitenkin jo muutaman kuukauden sisällä.

Katso Mari Karppisen juttu

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot