Mainos
Mainos

Pakolaisjärjestöt arvostelevat Rajamäkeä

Pakolaistyötä tekevät järjestöt muistuttavat EU-maiden soveltavan pakolaisten suojelun kriteereitä hyvin vaihtelevasti.

Pakolaistyötä tekevät järjestöt arvostelevat sisäministeri Kari Rajamäkeä erittäin leimaavista ja yksipuolisista lausunnoista. Rajamäki esitti äskettäin toimeentulotuen poistamista perusteettomilta turvapaikanhakijoilta.

Pakolaisneuvonta ry ja Suomen pakolaisapu myöntävät monen turvapaikanhakijan kiertävän maasta toiseen, mutta muistuttavat EU-maiden soveltavan pakolaisten suojelun kriteereitä hyvin vaihtelevasti.

Esimerkiksi tshetsheenien mahdollisuudet saada turvapaikka ovat vaihdelleet nollasta 95 prosenttiin jäsenmaiden välillä. Tällaisten hakijoiden suuri määrä Suomessa johtuu järjestöjen mukaan mm. siitä, että Ruotsi ja Norja hylkäävät esimerkiksi Afganistanin, Irakin ja Somalian kansalaisten hakemuksia, mutta eivät turvallisuussyistä pysty palauttamaan heitä kotimaihinsa.

- Monet jäävät elämään yhteiskunnan ulkopuolelle maan alle. Tällaista ilmiötä tuskin halutaan Suomeen, vetoavat järjestöt kannanotossaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot