Mainos
Mainos

Pakolaiskriisi paisuttaa Suomen Sisua

Kansallismielinen Suomen Sisu on saanut uutta nostetta pakolaiskriisistä. Järjestön jäsenmäärä on lyhyessä ajassa lähes kaksinkertaistunut kahteen tuhanteen.

Puheenjohtaja, kansanedustaja Olli Immosen (ps.) mukaan uusia hakemuksia tulee lisää päivittäin.

Järjestö on samalla laajentamassa toimintaansa Helsingistä maakuntiin. Viikko sitten se päätti perustaa neljä uutta piirijärjestöä aiempien kolmen lisäksi.

Immosen mukaan maamme rajat on suljettava ja niiden valvontaa tehostettava. Lisäksi jokainen laittomasti tullut olisi palautettava takaisin ja varoja keskitettävä siedettävien olosuhteiden ylläpitämiseen pakolaisleireillä.

Ääriliikkeitä tutkinut tohtori Tommi Kotonen Jyväskylän ylipistosta arvioi, että akuutti pakolaistilanne on lisännyt ihmisten halukkuutta järjestäytyä.

– Tyytymättömät voivat organisoitua, mutta tilanne tasaantuu, kun viranomaiset saavat pakolaistulvat haltuunsa, hän toppuuttelee.

Kotosen arvion mukaan toinen tekijä Suomen Sisun suosion kasvussa on ollut Immosen Facebook-kirjoituksesta noussut kohu, joka toi hänelle puolustajiakin.

Sosiaalinen media on Kotosen mukaan helpottanut äärijärjestöjen toimintaa entisestään.

– Voi olla vahvasti jotain mieltä ilman että kokouksiin tarvitsee tulla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme