Mainos
Mainos

Pakolaislapsilla vaikeuksia saada terapiaa Suomessa

Yksin Suomeen tulleiden pakolaislasten on vaikea saada terapiaa. Sodan jaloista paenneet lapset joutuvat jonottamaan pitkään myös muuta mielenterveysapua. Yhteiset lapsemme ry:n mukaan heidän on vielä vaikeampi saada tukea kuin suomalaisten.

Suomessa on noin 2500 ilman huoltajaa tullutta turvapaikanhakijalasta. Viime vuonna heitä saapui ennätysmäärä. Useimmat ovat lähtöisin Afganistanista, Somaliasta ja Irakista.

- Perheet valitsevat maailmalle lähetettäväksi sen lapsista, jonka uskovat pärjäävän ja selviävän matkasta, kirjoittaa ylitarkastaja Leena-Maija Qvist sisäministeriöstä järjestön juhlakirjassa.

Nämä lapset yrittävät sopeutua uuteen kulttuuriin ja yhteiskuntaan samaan aikaan, kun he ikävöivät kotiaan ja perhettään.

- Selvitäkseen lapset tarvitsevat ammattiapua traumoihin ja psyykkisiin ongelmiin sekä tietysti paljon tukea, turvaa ja rohkaisua.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot