Mainos
Mainos

Paksusuolisyöpää aletaan seuloa Suomessa

Paksu- ja peräsuolen syöpää aletaan seuloa Suomessa. Seulontojen on määrä alkaa keväällä, kun ensimmäiset kirjeet ulostenäytteiden keräämiseksi lähetetään.

Suomessa aletaan seuloa paksu- ja peräsuolen syöpää. Syöpärekisterin ja kuntien suolistosyöpäseulontojen on määrä alkaa keväällä, kun ensimmäiset kirjeet ulostenäytteiden keräämiseksi lähetetään.

Paksusuolensyöpä on maamme kolmanneksi yleisin syöpätyyppi, joka varhain hoidettuna parantuu peräti 90 prosenttisesti. Syöpää esiintyy tavallisimmin yli 60-vuotiailla, joille seulonnat myöskin suunnataan.

Vuosittain uusia suolistosyöpätapauksia löydetään 2300-2500 kappaletta ja syöpiin menehtyy noin tuhat ihmistä. Alkuvaiheessa seulonnat on määrä ulottaa paikkakunnille, jotka vahvistavat Syöpärekisterille mukaantulonsa.

Kuntia ei kuitenkaan velvoiteta ryhtymään suolistoseulontoihin, toisin kuin on laita rinta- ja kohdunkaulansyöpiä seulovissa mammografiassa sekä papa-kokeissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme